26 januar 2011

Afstand.

Hvor langt vil man egentligt køre for at komme fra hjem til arbejde? Med køre mener jeg også med offentlige transportmidler(hvor det er muligt), cykel eller gående. Hvor lang tid vil du bruge på det hver dag?
Grunden til tanken er at jeg i min barndom hørte familien tale om at min morbror, der kørte fra syd for Køge til Helsingør og hvor skørt det var ;o) Min farbror kørte fra Snekkersten til København C. Og han var da mindst lige så tosset.
Nej her i det mørke Jylland var en afstand over 15 km helt ude i skoven. Hmmm nu kører jeg hver dag 40 km hver vej og det tager mig ca 40 minutter. Kæresten kører 90 km hver vej og det tager ca 70 minutter.
Hvor langt kører du og hvad er dit maksimum forbrug af tid? Og er det for meget?

9 kommentarer:

Kristine sagde ...

Tjaa det afhænger af mange ting. Da vi flyttede til Køge, tog det 30 min at komme på arbejde. 6 år efter var tiden pga øget traffik øget til 50-75 minutter. Afstanden var 40 km. Når det er det der er hverdagen uden alternativer, så indretter man sig på det. Her i Jylland, har jeg stadig 40 km til arbejde, men det tager altid 32 minutter (medmindre der er en traktor/mølletransport el lign. som sinker trafikken). Vi tegnede en cirkel, som ville give en halv times transport, og købte huset derefter.
Behovet for motorveje i Jylland er efter min mening ikke pga trafiktæthed, men fordi afstandene er større - og i dag er det ikke muligt for alle at arbejde tæt på hjemmet (dvs under de 15 km, som du nævner).

Inge sagde ...

Hej Anette

Jeg kører hver dag 30 km hver vej, og det tager ca. 25 min.

Det synes jeg er passende.

Hilsen
Inge, Jerlev

Bebiane sagde ...

Jeg har 10 min på cykel, det er luksus og jeg nyder det. Jeg har før haft 20 min i bil hver vej og det syntes jeg var ok, da det var et drømmejob jeg havde.

Anette sagde ...

Takker for svarene. Vi fortsætter bare med at køre til Thise Mejeri og Siemens windpower :o)

Lene sagde ...

Jeg kører 90 km hver vej, henholdsvis med bil, tog og en lille smuttur på cykel for at komme det sidste stykke. Det tager ca. 1½ time hver vej. Jeg kører fra Dianalund på Vestsjælland til Odense, men turen til København vil have samme længde og tidsforbrug. Ja, vi er seje på Sjælland - også selv om jeg egentlig er jyde, men det må jeg have fortrængt på et tidspunkt. Fortsat god transport til Thise og Siemens.

Kisser sagde ...

Jeg har 47 km hver vej fra Køge til Amager. Alt under en time (i bil) er Ok. Alt derover er IKKE ok.
Jeg har taget turen i 42 år, så det er blevet en vane. Men tilbage i de gode 70ere tog det ca. ½ time.
Med det offentlige tager det ca 1:15 min, og det er også OK.

Farmer sagde ...

Ja, det er også en god ting ved landbruget:
Over på den anden side af gårdspladsen og op på traktoren; så er man igang.

Hvor jeg dog IKKE savner de 32 km og 23 lyskurver til mit tidligere arbejde.

LoneR sagde ...

Sølle 16 km til arbejde - og det kan tage alt fra 25 min. til over en time - alt efter trafikken og ikke mindst vejret. Men i reglen ikke over 45 min.
:-)
LoneR

Alis sagde ...

En award fra mig til dig.