30 maj 2007

Hvad haven også kan bruges til.

Når man nu ikke gider slå græs kan man luske en tur rundt i junglen og tage billeder. Her ses en blå akelaje vendt på hovedet. Flot farve.
Nedenfor ses blomsten på min tobakspibe plante. Det er en grøn plante der klatrer op af et stativ og så om foråret får disse sjove blomster. Den smider så alle blade om efteråret og der er altså mange. Heldigvis er de gode i komposten ;o) eller de flyver over til naboen i en efterårsstorm.


Fuld tilfredshed eller jeg strikker baglæns.

Nu gik det lige derudaf med Plissé. Så kunne længden på ærmet ikke passe med antal indtagninger og en nærmere opmåling viste at strikkefastheden var strøget helt af sporet. Så nu har jeg strikket 15 cm baglæns. For hulen da. Det bliver jeg mere tilfreds med på langt sigt, men lige nu føles det bare sådan øv.
Strik er sådan set det eneste der bliver lavet. Det er tæt på at jeg kan få braklægningsstøtte til haven men det er der ikke så meget at gøre ved. Jeg har ganske enkelt ikke lyst lige til det og sådan bliver det så i dag.

27 maj 2007

90 års fødselsdag


Ja altså ikke min og heller ikke herren på billedet. Det er min morbror, der ikke vil fotograferes. Heldigvis kan man heller ikke se på billedet hvor fræk han er.
Min bedstefar blev 90 år i tirsdags og i dag var hele familien samlet for at fejre ham. Desværre er han ikke længere så åndsfrisk som han har været, men jeg håber han har et godt liv set fra hans vinkel, fra min er det kedeligt at man ikke kan noget selv.
Det var sjovt at se alle kusiner og fætre og deres mænd og koner og børn. Jeg håber at alle de, der skulle til Øen, kom godt hjem.

26 maj 2007

14 dages produktion.

Sokker; ja der er altid brug for nye sokker. De grønne er i Admiral fra Nanna. Købt for lang tid siden. De blå er Opal men jeg kan ikke huske hvor det er fra eller hvor længe siden det er at jeg har købt det.
Her ses hunden selv i Livstykke fra Bente Geil . Den vil man se en del i den danske vinter. Den er så lækker at have på.

Her ses Mini fra Design Club DK i fortissima sokkegarn og Baby i rib i Lang Bébé. Skønne opskrifter og skønt at babytøj kan vaskes i maskine. Jeg tror ikke på, at spædbørnsforældre har tid til at vaske i hånden. I vaskemaskinen med det og det er hurtigt klar igen.
Desuden har jeg strikket en del på HF Plissé og strikket baglæns på et sjal. Billeder følger engang.
Jeg strikker meget pt da det afleder tankerne. Og jeg får IKKE ondt i skulderen af det. Altså må skuldersmerter og dem i armen skyldes arbejde. Øv. Jeg kan nemlig godt lide mit arbejde og især mine kolleger.


24 maj 2007

En laaaaaang dag.

Så er jeg hjemme igen efter en dejlig dag sammen med lillebror. Turen gik fra Vinderup til Viborg-Løgstør-Brovst-Hjørring-Skagen-Frederikshavn-Nr.Sundby-Møldrup-Viborg og så hjem igen. Faldt i søvn undervejs til hans store morskab. Jeg sov først ved 2-tiden i nat og vækkeuret ringede kl. 4.30.... Så er der lang tid til kl. 18.30 hvor vi var hjemme efter aflæsning af alt fra krydderier til overlæggere(sådanne betondimser med armeringsjern indeni og tynde mursten udenpå) Mures ind over vinduer og døre for at afstive bygningen. Jo det er alsidigt. Med hjem havde vi planter og lydisolering ;o)
Jeg havde taget sokkestrikkeriet med og jeg fik strikket 1½ sok i str 42. Det må siges at være ok.
Nu skal en kop kaffe gøre godt og jeg kan høre min seng kalde fra den anden ende af huset.

23 maj 2007

Onsdagsstrik.


Dagen i dag er brugt på en tur til Århus for at købe Hanne Falkenberg Plissé
i farve 42. Kæresten ville give mig det og den slags gaver kan jeg ikke sige nej tak til. Farven er ikke helt som på billedet. Måske lidt mere grøn. Desuden ville Hanne gerne have kørelejlighed til Harlev hvor der var onsdagsstrik for inviterede. Jeg havde sneget mig med ved at love en stor kage. Men jeg kunne ikke styre mig og bagte roulade, chokoladekage og drømmekage. Heldigvis ville de alle smage på kagerne. Nu er jeg hjemme igen og maden blev noget nemt.

I morgen eller rettere i nat skal jeg med min bror på fragtrute. Det er længe siden sidst. Vi ses ikke til dagligt, men nu har jeg jo tid og det er en god afveksling.

22 maj 2007

Baby i Rib.

Der strikkes Baby i rib af Lang Bebe, som jeg købte af Kristine hos Lisette. Den bliver rigtig sød til en lille dreng på Fyn og andre steder i landet ;o) Blåt må det jo være når man er en Mathias.
Blå er til gengæld ikke mine nye sko. De er sølvfarvede og næsten ikke til at skaffe. Men heldigvis ville Hanne jo give kaffe i sidste uge og så var jeg lige i DNA i Bruuns.... Og der var de. Jeg havde for lang tid siden bestilt et par på nettet men de blev lynhurtigt afbestilt. 4 ugers ventetid er mere end jeg kan klare.
Det gode vejr nydes i en stol i solen. Det er næsten det eneste der er energi til. Dog har jeg i dag bagt kage til i morgen hvor jeg skal være sammen med nogen af strikkerne i og omkring Århus. DET glæder jeg mig til!





19 maj 2007

2 dage med strik

Puha det har været 2 hårde dage :o). Torsdag var jeg til strik in hos Lisette . Vi blev trakteret med dejlig mad og kaffe med kringle og kager. Et lille kig i butikken blev det også til. Desværre eller heldigvis har jeg ikke taget nogle gode billeder på den tur.
Heller ikke fredag havde jeg held med at forevige strikkende kvinder. Vi grinte i stedet. Jeg var som mange andre taget med toget til Århus og tog på powershopping gennem byen. Hø det blev kun til chokolade til Hanne og et par sølvfarvede Crocs. Ja denne gang købte hun ikke blåt! Susanne kom også forbi Hannes gæstfrie hjem hvor gåturen sluttede. Chokoladen blev velmodtaget og jeg har LÆST at den smager godt :o). På vej tilbage til toget gik jeg forbi Ingers for at købe HF Plissé men selvom kl. var 18.50 havde hun allerede lukket. Der stod kl 19 på døren. Der var nok lukket pga velstand.
På hjemmefronten er det mere lala. Jeg har gennem de sidste par år døjet med feber, betændelser, manglende hukommelse, koncentrationproblemer og manglende søvn. Det gør altså at man ikke lige er så nem at være sammen med. Desuden skal der virkelig røres i gryden for at finde det gode humør frem. De forskellige strikkedage osv har været guld for mig. Jeg har der samlet lidt gnister og levet på det fra gang til gang. Nu har lægen så sat mig på medicin som skal få hjernen til at virke igen. Uha hvad skal det ikke ende med. Jeg håber det ender med at jeg hurtigt kan lære noget igen. Det er så irriterende at man ikke kan huske diagrammet på et hulmønster osv. Jeg har også gået mange ture til den nærmeste butik og så har jeg glemt hvad det var jeg skulle købe :o(
Nu går turen ud af huset igen. Svigerfamilien vil give aftensmad, og det siger jeg ikke nej tak til. Min yndlingsmad er mad jeg ikke selv skal lave.

13 maj 2007

Lones nye støvler.


Lørdag var jeg til Strik in hos Birthe i Ry. Hyggelig dag hvor vi så på fårede trøjer og kvinder og Lones nye neopren-støvler. Jo farverig kvinde. På billedet ses også Hannes diskrete sorte der var passende til outfittet med får. De lyse Reebok tilhører Helle der følte sig hjemme i skoen fra allerførste prøvning. Ja mange emner bliver vendt når vi mødes. Glæder mig allerede til 9. juni hvor der er StrikOut på havnen i Ry, hvis vejret er til det. Ellers må vi jo besøge Birthe :o)

10 maj 2007

Og der strikkes igen ;o))

Der strikkes igen og der strikkes noget overkommeligt. Bette er af pindene og vasket og klar til at rejse til Fyn, når engang babyen kommer og kan fortælle om der skal biler eller blomster som knapper. Dejlig model der endnu engang er strikket i Regia silk. Snoningerne er kun over 4 masker i stedet for 6 som i opskriften. Ja hukommelsen er ikke hvad den har været.
På pindene er nu Mini fra Design club. Det er mest en tøsemodel, men mon ikke farven kan gøre en del.

06 maj 2007

Der flages.


Jeg har været på tur gennem byen og denne smukke port til det lokale anlæg fangede mit blik. Sådan har det altid set ud. For nogle år siden var det originale fuldstændigt råddent og en lokal håndværker blev sat på opgaven med at kopiere den gamle. Det er lykkes ham meget godt. I dag bliver byens sidste konfirmanter i år konfirmeret i Sahl Kirke. Derfor flaget.

05 maj 2007

Strik hos Jette.

I går var der strik in hos Jette i Harlev. Og som vi hyggede os. Masser af kolde og varme drikke og masser af skøn mad til frokost. Og så ikke glemme kagerne.... !!!!! Det var rigtigt hyggeligt.

Gad vide hvad Bente T. viser frem for Jette K., Bente V., Lone og Birgit. Sikkert noget strik ;o)
I stuen residerede Hanne i stol med navn på! måske var det husets bedste eller Jettes egen. Dorthe strikkede noget blåt og var i lilla. Jo overraskelser var der også. Vibeke hygger sig i baggrunden og IngeLise monterede et eller andet i tilbagelænet stil. Alle hyggede sig.


Sikken masse strik og snak. Man bliver ør i hovedet af alle de kvinder og som de dog kan snakke. Nogle blev sågar ristet mens vi var hos Jette. Terrassen lokkede og mon ikke der er et par røde skuldre rundt om i landet. Her ses Nelly, Jette, Lise, Jane, Hanne, Kristine? og Birthe?.
Der var flere med, men de er undsluppet kameraet. Men Helle, der arbejdes på billedet af dig :o)
De strikkende kvinder fra Sverige og Sjælland fik forlænget turen pga en ulykke på motorvejen. Heldisvis var strikketøjet indenfor rækkevidde.
Alt i alt en rigtig god dag.
Tusind tak til Jette, der som sædvanlig havde gjort alt for at det skulle blive en god dag. Og DET blev det!